top of page
DSC_4565_edited.jpg

Care ar fi un motiv pentru care as incepe yoga?

Traim intr-o lume foarte agitata in care este mereu pusa presiune asupra noastra. Vrem sa fim mai buni sau niciodata nu ne consideram suficient de buni. Dar de ce asa de multa presiune asupra noastra? Si unde duce aceasta presiune?

Multe blocaje si multe probleme ale trupului in primul rand. 

Prin yoga vei incepe sa te cunosti si sa setezi bariere sanatoase!

 • Facebook
 • Instagram

Cateva lucruri pe care ar trebui sa le stiu inainte sa vin la o ora de yoga:

Te-ai hotarat sa incerci yoga? Perfect. Aici cateva detalii importante pe care sa le cunosti inainte de prima clasa:

                       

 • Cum ma inscriu pentru prima ora de yoga?

Pentru inscriere este necesara inregistrarea si crearea unui cont pe site.

Pentru achizitionarea unui pachet sau a unei sedinte se plateste pe site sau la receptia studioului cash sau cu cardul.

 

 • Cat timp inainte pot anula ora?

Anularea rezervarii se face cu cel putin 4 ore inainte, “early cancel” si astfel sedinta achizitionata nu este consumata. Daca se anuleaza rezervarea cu mai putin de 4 ore inainte, “late cancel” sedinta platita se considera consumata.

 

 • Care sunt clasele pentru incepatori?

Clasele de incepatori sunt denumite Yoga pentru Incepatori si sunt binevenite persoanele care nu au mai practicat yoga pana acum, dar si cele care au mai practicat.

 

 • Cum ne imbracam pentru clasa de yoga?

Hainele de yoga ar trebui sa fie confortabile, sa ne simtim relaxati in orice moment. In cazul persoanelor de sex feminin se pot alege colanti sau pantaloni si un top. Incercam sa evitam haine care sunt prea largi, deoarece va fi greu pentru instructor sa observe pozitia corpului in diverse posturi.

 

 • Cu cat timp inainte de clasa ar trebui sa ajung?

Ar trebui sa ajungi cu 10 minute inainte de clasa daca esti incepator. Pentru urmatoarele clase este suficient 10 minute. 

Exista vestiar unde va puteti schimba si unde va lasati lucrurile.

Este necesara citirea si semnarea anumitor documente pentru persoanele aflate la prima clasa. Daca din anumite motive intarziati, va asezati salteaua de yoga usor pe podea pentru a nu deranja persoanele din jur.

 

 • Inainte de ora de yoga pot manca?

Prima zi in care ne decidem sa participam la o clasa de yoga ar trebui sa mancam usor si sanatos cu cel putin doua ore jumatate inainte. Nu mancati prajit, picant sau foarte acid pentru ca va fi foarte greu de digerat. De asemenea nu este o idee buna sa nu mancam nimic in acea zi.

 

 • Am nevoie de incaltaminte?

Yoga se practica descult si de obicei in sala de yoga nu este permisa purtarea pantofilor. Fiind descult inseamna mai multa stabilitate in anumite pozitii. Daca sunt persoane care se simt confortabil in sosete pot sa foloseasca sosete speciale cu cauciuc pe talpa.

 

 • Am nevoie de saltea?

La studio avem saltele pentru fiecare cursant. Dar daca aveti saltea acasa, puteti veni cu ea.


 

 • Ar trebui sa vorbesc cu instructorul inainte de clasa?

Multe persoane se simt stanjenite sa vorbeasca cu instructorii. Ei sunt acolo sa ajute si ar fi bine sa stie de eventualele accidentari. De asemenea isi doresc ca pentru fiecare student prima sedinta de yoga sa fie o experienta frumoasa.

 

 • Telefonul mobil ar trebui inchis sau pus pe modul silent fara vibratii?

La clasele de yoga dorim sa ne deconectam, dar daca telefonul mobil suna va fi greu atat pentru noi cat si pentru celelalte persoane aflate in sala. 

 

 • Daca unele pozitii sunt prea grele pentru mine?

Daca practiti yoga intr-un loc in care cineva va judeca atunci acela nu este locul potrivit. Nimeni nu ar trebui sa ne judece si ar trebui sa stim ca nu este o medalie de aur pentru cea mai buna pozitie. Nu conteaza daca este dificil sa stam in anumite pozitii sau corpul nostru nu este foarte flexibil. Intotdeauna ne ascultam corpul si respectam corpul nostru. Daca este prea mult pentru noi, stam in pozitia copilului, pozitia pe care instructorul o va arata la inceputul clasei.

 

 • La ce sa ne asteptam de la o clasa de hatha yoga?

Scurta meditatie/exercitii de respiratie 

Incalzire

Salutul soarelui/lunii

Pozitii de stabilitate/echilibru/forta

Pozitii pentru intarirea abdomenului

Pozitii de intindere

Relaxare/ pozitia de savasana

 

 • Ce este shavasana?

Savasana este pozitia care incheie o ora de yoga. Este pozitia in care corpul se relaxeaza complet. In fuctie de intensitatea orei se va sta in aceasta pozitie pentru cinci pana la sapte minute.

 

 • Ce inseamna Namaste? 

Este un salut constand dintr-o usoara plecaciune, in semn de respect cu palmele lipite una de cealalta în dreptul pieptului, folosita initial în zona Indiei.

Este o forma de salut frecventa in randul hindusilor din Asia de Sud, in unele tari din Asia de Sud-Est si in randul diasporei din aceste regiuni.

Namaste e compus din nama si te, “ma inchin tie” în traducere. Nama inseamna “ceea ce nu imi apartine” si reprezinta renuntarea la propriul eu in fata celuilalt.

 

“Ma inclin in fata formei tale”. 

“Onorez spiritul din tine care este si in mine.” 

“Onorez locul din tine in care intreg Universul salaslueste, onorez locul din tine care este Iubire, Integritate, Intelepciune si Pace. Cand esti in acel loc din tine si eu sunt in acel loc din mine, noi suntem Una.” 

Contact

Daca ai o intrebare, nu ezita sa ne contactezi!

+40740902756

bottom of page