top of page
Caută

Prima dată la o clasă de yoga?

"Întotdeauna am fost interesată să încerc yoga, dar nu am ajuns niciodată la asta. Într-o zi, o prietenă m-a invitat să merg cu ea la un curs de yoga pentru începători. Am ezitat la început, dar am decis să încerc. Cursul s-a ținut într-un studio dedicat acestei activități, ceea ce m-a liniștit imediat. Instructorul ne-a întâmpinat cu un zâmbet cald și ne-a întrebat dacă este cineva nou în yoga. Am ridicat mâna, simțindu-mă puțin jenată, dar instructorul m-a asigurat că este absolut normal să fiu începător.


Am început cu un simplu exercițiu de respirație, care m-a ajutat să mă relaxez și să-mi concentrez mintea. Apoi ne-am mutat într-o serie de ipostaze de bază, numite asane, cum ar fi câinele cu fața în jos, războinicul și cobra. Instructorul a demonstrat fiecare poziție și a oferit instrucțiuni clare despre cum să intrăm și să ieșim din ele în siguranță. Am apreciat că a oferit modificări pentru cei care aveau nevoie de ele, ceea ce m-a făcut să mă simt mai confortabil în clasă.Pe măsură ce ne deplasam prin asane, m-am trezit concentrându-mă asupra respirației și mișcărilor corpului meu. A fost o provocare uneori, dar mi-am amintit că este în regulă să iau o pauză sau să modific poziția dacă era nevoie. Instructorul ne-a încurajat să ne ascultăm corpul și să nu ne împingem prea tare.Cursul s-a încheiat cu câteva minute de relaxare și meditație, care a fost partea mea preferată. M-am simțit calmă și centrată, iar tensiunea din corpul meu se topise. După curs, m-am simțit plină de energie și mai conectată la corpul meu decât m-am simțit de multă vreme.Participarea la un curs de yoga pentru începători a fost o experiență grozavă pentru mine. A fost un mediu sigur și de susținere care mi-a permis să încerc ceva nou fără să mă simt judecată sau copleșită. Am părăsit cursul simțindu-mă mai încrezătoare în capacitatea mea de a continua să practic yoga și dornică să particip la un alt curs."


În concluzie, dacă ești interesat/ă să încerci yoga, dar ești intimidat/ă de ideea de a participa la un curs, aș recomanda cu căldură să o încerci. O clasă pentru începători este locul perfect pentru a începe, deoarece îți va oferi o bază solidă de asane comune și tehnici de respirație. S-ar putea să fii surprins/ă de cât de repede te îndrăgostești de această practică și de toate beneficiile pe care le are de oferit.


Povestea relatată mai sus este o ficțiune, dar ea poate fi povestea ta.

119 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page